2015. július 25., szombat

Nyáriasan könnyed

az a top,amit tegnap láttam meg egy horgolós csoportban,azon a bizonyos közösségi oldalon! :-) Tudtam,hogy meg kell horgolnom Lénámnak,olyan egyszerű és gyors kis darab,hogy hipp-hopp kész is lett.Ma pedig fel is avatta.Nagyon tetszett neki is.
Mintát teszek.Ezt én 3.5 tűvel és egy középvastag fonallal készítettem,így pont egy 3 éves mérete.Majdnem 2 gombóc fonalat evett meg egy 50g-os 120m-es gombolyagból.




 Gombot csak azért varrtam rá,hogy tudjuk,hogy melyik az eleje. :-)


És a minta 



Kaktuszok

Én nagyon szeretem a kaktuszokat,egy időben gyűjtöttem is őket,de elmúlt a nagy szerelem és nem gyarapítottam a gyűjteményem.Ezt meg is sínylették szegénykéim,nem egy el is halálozott.Pedig a kaktuszok igazán mindent kibíró növények,de nálam sikerült kipusztulnia egy-kettőnek.Most is van pár darab,amikre megpróbálok vigyázni.És mit is szeretek bennük? Azt a "csodát "amit magukban hordoznak,amikor ugyanis elkezdenek virágozni ezek a zöld,szúrós,egyszerű,szépnek nem mondható növények ,na az valami csoda.Ki gondolná,hogy micsoda pompázatos,színesebbnél-színesebb virágokkal tudnak megajándékozni.Igaz pár napig élnek ezek a virágok,de akkor nincs olyan nap,hogy ne nézegessem,fotózzam le minden egyes virágot. Tavaly már nézegettem a horgolt változatokat is,de sajna nem jutottam el,hogy horgoljak legalább egyet is.Most ebben a hőségben elérkezett az idő és egyből 3-at is sikerült elkészítenem.Szinte megszólalásig hasonlítanak az igaziakra,csak ők nem szúrnak! :-)