2013. augusztus 30., péntek

A nyár utolsó kirándulása

Magyarország ismét egy gyönyörű tájára látogattunk el,ahol nagyon szép napokat töltöttünk.
Ez a szépséges hely nem más mint Aggtelek és környéke.Gyönyörű dombok,hegyek,erdők,friss levegő ami megnyugtat,feltölt energiával.
Imádtuk!
Amit mi megnéztünk,meglátogattunk mert 3 gyerkőccel (Réka unokatesó is velünk tartott)nem tudtunk nagy túrákat bevállalni.
Aggtelken-Baradla-barlang 1 órás túrája,csak én és a 2 nagyobb,nem bztunk benne,hogy Léna kibírja,így apával kintmaradt.Nagyon szép volt és a gyerkőcöknek is tetszett-csak hideg volt! :-)
Jósvafő-Tengerszem-ahol 2 szer is megálltunk és sétáltunk mert annyira gyönyörű hely,szépen ki van építve az útvonal a tóhoz-a Tengerszem szállodától.
Rudabánya-Bányató,ami szintén meseszép,nem is hittem volna,hogy ilyen élményt nyújt egy bányató-a bányamúzeumot kihagytuk,mert a nap végére elfáradtak és inkább a szállásunk felé vettük az irányt,de így legalább lesz mit megnézni jövőre,mert biztos vissza térünk.
A bányatórol annyit,hogy a bányamúzeumba kell engedélyt kérni a megtekintéséhez,mert magánterület és megbüntetenke,ha nincs ilyen engedéyl a kezedbe.Ingyenes nem kell semmit fizetni érte.Az útvonalat pedig elmagyarázzák.
sokat sétáltunk és pihentünk is,most nem volt az a cél,hogy minden látnivalót belesűrítsünk ebbe a pár napba amit ott töltöttünk!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése