2013. december 7., szombat

Ajtó,ablak díszeim,...

...végre,végre készen,pompáznak a helyükön!
Semmi extra,mint mindíg,semmi csicsa,flanc...csak maga a megtestesült egyszerűség,amit én szeretek.
Általában minden évben szeretem magam készítemi a dekorációkat minden ünnephez.ez most sem volt más képpen.Idén apró koszorúkat álmodtam meg az ablakba,csillagokkal a közepükön plusz még valamit,de az akkor nem tudtam,hogy mi!Végül is apró csipke masnik lettek a plusszok.
A minikoszorú alapokat is én hajtogattam,minden évben hajtogatok legalább egyet,szőlővenyigéből.Most is neki álltam,de rájöttem,hogy ezekből a sima szőlő venyigékből,nem lesznek aprócska koszorú az én ablakomba.De azért lett egy szép nagy amit az asztal felé szépen felfüggezstettem és most horgolt hópihék lógnak róla és papírangyalkák. (kép később)
Tehát keresnem kellett valami olyan anyagot,amiből szép,csinos kis koszsorút tudok készíteni.elősször fűzfavesszőre gondoltam,aztán letettem róla.Egy kicsi utána olvasgattam,nem kellett sokáig elég hamar rátaláltam a megoldásra Vadszőlővenyige. Vadszőlő??hírtelen azt sem tudtam hogy néz ki szegény,majd kép keresés...és aha,ja tudom!!De hol keressem én ezt a növénykét?Valahol már láttam....de hol.....megvan!!És amikor erre rájöttem,mentem,vágtam,szedtem,haza hoztam,nézegettem,fontam és lám lett  4 kicsi,csini koszsorúm,amik habár nem egyformák még véletlenül sem,de nekem így tetszettek ahogy vannak. :-) Aztán befújtam őket fehér sray festékkel,majd horgoltam 4 csillagot a közepükbe,csipke masnikkal díszítettem még őket és csipkeszalaggal aksztottam a helyükre.




A nappali ablaknál is hasonló letta  helyzet,oda is koszorúkat készítettem.a nagy ablak nálunk 3 részre van osztava,így  aközépsőbe nagyobb koszorú került és a 2 szélére a kicsik.a anyg ksozorú közepére nem akartam kicsi csillagot tenni valami nagyobbat,látványosabbat képzeltem oda.így találtam meg ŐT,és meghorgoltam és most gyönyörű,ahogy a koszorú közepében pompázik.

a kép ne a legjobb,mert annyira sütött a nap,hogy nem tudtam egy szép képet készíteni,de a lényeg átszik.





És végül a ajtókoszorú.
Hozzá maradék fonalakból,horgoltam hosszú csíkot,amivel körbetekertem és díszítettem.



Még utoljára az is megmutatom,miben hozta Lénámnak az ajándékot a Télapó.

A két zokni is kikerült az ablakba. :-)







2 megjegyzés:

  1. Mind csodaszép!Köszi a tippet a vadszőlőről,én is fogok ilyet keresni:)))Nagyon tetszenek a díszeid!Ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  2. Igen,remek ez a vadszőlő,könnyű vele dolgozni.Csillagot is lehet belőle formázni,nagyon szép lehet,jövőre az is kipróbálom :-) Örülök én is,hogy idén olyan díszeket találtam,ki amik igazán tetszenek. :-) Köszönöm a kedves szavaidat!Puszi!

    VálaszTörlés