2013. április 29., hétfő

Gyurma receptek

Gyurmakészítés otthon


Itt a nyár,így a gyurmázás is nagy élvezet lesz a gyerkőcöknek,személy szerint én kint jobban szeretem ha gyurmázik Atis,mert így legalább nem szólok rá folyton,hogy már megint minden tiszta gyurma 1m2 -es körbe körülötted.Kint felőlem aztán a tetőn is lehet gyurma.Találtam egy pár gyurma receptete,amit most bemásoltam ide is.Nekem is megmarad és remélem ti is hasznát veszitek.
I., Só-liszt gyurma

Talán mindannyian emlékszünk, hogy az oviban házi készítésű ún. só-liszt gyurmákkal játszottunk. Utánajártunk a dolgoknak, és több receptet is találtunk a gyurma készítéshez, melyet ezúton tennénk közzé. Ha valakinek van még ötlete, kiváncsian várjuk, és szívesen megjelentetjük.Lássuk a recepteket:


Só-liszt gyurma 1.

3 csésze finomliszt
1 csésze só
valamivel kevesebb, mint 1 csésze víz (langyos)
1 ek glicerin (gyógyszertárban beszerezhető)
(Megjegyzés: a képekre kattintva teljes méretben is megtekinthetők)
Só-liszt gyurma 2.

2 csésze finomliszt
1 csésze só
1 csésze langyos víz
2 ek olaj
2 teáskanál tartármártás, hogy "kenőcsösebb" legyen (az állaga hasonlít a népszerű Play-doh gyurmához)


Só-liszt gyurma 3.

0,5 kg liszt
0,5 kg só
2 dl víz


Só-liszt gyurma 4.

4 csésze liszt
2 csésze só
4 ek timsó (gyógyszertárban beszerezhető)
4 és 1/2 csésze FORRÓ víz (ettől lesz lágy, mint a Play-Doh gyurma)
1/3 csésze babaolaj (étolaj)
ételfesték

A tésztát jól össze kell gyúrni, és már indulhat is a formázás: sodrófával kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval, sütiformával kiszaggatjuk. Hagyományosan, mintha gyurmáznánk alakíthatunk különböző figurákat. 

Ha kész a formázás, tegyük egy fóliával bélelt sütőlapra a formákat, és  alacsony lángon szárítsuk a sütőben, a lapos dolgokat legalább 1 órán át, a 3 dimenziós tárgyakat még tovább. Arra ügyeljünk, hogy ne kezdjen el barnulni a gyurmánk.

Hogy mi mindent lehet készíteni belőle, annak csak a fantáziánk szab határt. Gyerekeink homokozójátékát kölcsönvéve, vagy gipszöntő formákba tömködve, esetleg magunk formázva különféle dísztárgyakat, figurákat kreálhatunk a tojástól kezdve a karácsonyfa díszig, zöldségeket gyümölcsöket, hogy a gyerekek főzhessenek velük stb. stb. (Például most pizzakészletet készítek itthonra, feltétekkel, pizzalapokkal, mert a hétvégén pizza volt az ebéd.) A gyurma készítésbe bevonhatjuk a 3-6 éves korú gyerekeket is, de a magunk örömére is formázhatunk dolgokat belőle:
Ha kilyukasztjuk formánkat, majd kiégetés után organza vagy szaténszalagot fűzünk a medálba, máris kész az egyedi nyakláncunk. Biztosan nem jön szembe velünk az utcán! (Hogy szebb legyen, mindenképpen lakkozzuk le!) Ajándéknak is kitűnő!




Tippek:

-gyurmánkat ételszínezővel vagy porfestékkel (a vízhez adva!) színezhetjük is
-használhatunk a formázáshoz sütiformát, krumplinyomót, homokozó készletet
-ha gipszöntő formába tömködjük a gyurmát, akkor érdemes előtte kiolajozni azt, hogy könnyebben kiszedhessük belőle
-ha meg akarjuk "dagasztani" a tésztát, 2 csésze liszthez tegyünk porélesztőt
-élesztővel levegősebb lesz a tésztánk
-ha nem teszünk hozzá olajat, darabosabb lesz a tészta, ha teszünk selymesebb, lágyabb
-mintákat karcolhatunk a formánkba, még érdekesebb eredményt kapunk
-ha kisütöttük a gyurmát, utána festhetjük, és érdemes lelakkozni is, hogy ne száradjon ki, ne repedezzen meg a festék, tartósabb lesz a forma
-nejlonzacskóba téve pár hétig eláll összegyúrt tésztánk
-természetes anyagokkal is díszíthetjük formáinkat: rizzsel, kukoricával, szárazbabbal, sárgaborsóval, dinnyemaggal, attól függően, éppen minek van szezonja


A további gyurmakészítés folyamatban van. Teszteljük a cukorból illetve kenyérből készült recepteket. Ha sikerültek, közzétesszük! Íme:

II., Cukorgyurma

Általában kínáló tálakat szokás készíteni belőle, így legalább a nassolás végén a tálkát is el lehet fogyasztani, lehet persze mást is készíteni belőle.

Alapanyagok három tálka elkészítéséhez:

60 dkg porcukor
4 teáskanál zselatin
2 evőkanál víz

Egyéb hasznos kellékek:

ételfesték
sodrófa, üvegpalack
folpack
kiskanál, kés, szívószál (mintázáshoz)
tányérok, tálkák
tálva, vagy alátét
turmixgép

Oldjuk fel a zselatint és forraljuk fel. Kanalazzuk a porcukrot a turmixgépbe, és egyes fokozaton járatva öntsük hozzá a zselatint. Ha szükséges, adagoljunk hozzá még egy-két kanál vizet, majd keverjük magas fokozaton, míg tésztaszerű, sima, csomómentes masszát kapunk, amelyet két csepp ételfestékkel pasztell árnyalatúra színezhetünk. A szabad levegőn a gyurma elég gyorsan szárad, ezért a maradék tésztát folpack fóliába, vagy kevés vízzel keverjük át, hogy újra formázható legyen.

Nyújtás:

Kanalazzuk a massza harmadát kb. 40 cm hosszú, porcukorral beszórt folpack csíkra, majd felülről is szórjunk rá procukrot. A massza hasonlóan működik nyújtáskor, mint a liszt, bár azt gondolnánk ragadni fog. Egy másik folpack-csíkkal beborítva nyújtsuk ki egyenletesen 0,5 cm vékonyra. Tálcán vagy alátéten érdemes dolgoznunk, hogy  ne ragadjon minden körülöttünk.

Formázás:

A vékonyra nyújtott lapról húzzuk le a felső folpack fóliát, és a lap alá nyúlva borítsuk rá egy felfordított, porcukorral meghintett tálkára. Simítsuk rá jól a tálkára a masszát, finoman és egyenletesen nyomkodjuk az oldalára, hogy felvegye a formát, végül óvatosan húzzuk le a másik folpackot is.

Csipkézés:

Vágjuk körbe éles késsel a felvitt masszát a tálkán olyan magasságban, amilyen magas edénykét szeretnénk. Egy élesebb peremű kiskanállal csipkézzük körbe a tányér szélét. Ajánlott a kanalat minden vágás előtt porcukorba mártani, így kevésbé ragad hozzá a massza. Az egyenetlen széleket porcukorba nyomott ujjunkkal is eligazíthatjuk.

Lyukasztás:

Porcukorba mártott szívószál végével lyukmintát készíthetünk, de más konyhai eszközökkel -kanál nyele, villa fogazata- is kísérletezhetünk. Hagyjuk a tálkát száradni, míg meg nem keményedik. (A tálka kemény lesz, de törékeny!) A szélén kiálló egyenetlenségeket finom csiszolópapírral óvatosan lesimíthatjuk. Ha teljesen kész vagyunk, akkor vegyük ki az alaptálból művünket. 

III., Kenyérgyurma

Alapanyagok:

6 szelet fehér kenyér (néhány napos, szikkadt, héj nélkül)
fehér, színes akrilfesték
1 flakon hobbiragasztó

Egyéb kellékek:

konyhai reszelő
nyújtófa
folpack
ecset, kés, pogácsaszaggató, szívószál

A szikkadt kenyérszeleteket reszeljük le minél apróbbra és öntsük egy nagyobb folpackra. Nyomjuk rá a ragasztót és a fólia sarkait felhajtva gyúrjuk össze alaposan. Adjunk hozzá kb. két evőkanálnyi fehér akrilfestéket és azzal is dolgozzuk jól össze. A festék nemcsak élénk színt ad az anyagnak, de megakadályozza, hogy a gyurma száradás után megrepedezzen, morzsálódjon. Rugalmas, nagyon jól formázható, csipetke-tésztához hasonló anyagot kell kapnunk. A hozzávalók mennyiségét szükség szerint változtathatjuk: a morzsától keményebb, a festéktől lágyabb lesz a gyurma. Ha nem használjuk fel az összes gyurmát, a maradékot zárjuk le légmentesen, tegyük hűtőbe, de használjuk fel két héten belül. 

Az elkészítés menete:

A gyurmát nyújtsuk ki fél cm vastag lappá, majd pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb pohár peremével szaggassunk korongokat címkéknek (pl. befőttes, fűszeres üvegre), lyukasszuk ki őket egy szívószállal a rafiaszalag befűzéséhez. Formázhatunk gyümölcsöket, leveleket, aszerint, hogy milyen befőtthöz, lekvárhoz készülnek. Néhány elkészült gyümölcsöt vágjunk félbe, nedvesítsük be az aljukat és nyomjuk őket a korongra levelükkel együtt. A levelek erezetét kés hátával mintázzuk meg. A széleket ujjunk begyével nyomkodjuk finoman a korongra. Egy-két nap száradás után fessük ki ezeket a többi egész gyümölccsel együtt, majd lakkozzuk le. A korongokat, gyümölcsöket raffiaszállal rögzítsük az üveghez.

Ötlet:

Készíthetünk hűtőmágnest is belőle, gipszöntőformába nyomkodva vagy magunk formázva az anyagot, a hátuljára pedig egy darab mágnest ragasztva. Ebben az esetben is érdemes átlakkoznunk munkánkat, hogy tartósabb legyen. 
Forrás:http://hhh.h7.hu/leirasok/TH.html

11

hónpos a mi kis Babócánk aki,
állandóan csupa vigyor,kacagó,gyöngyszemű,huncut,állandóan mozgó,még mászó,zsepit befaló,autókázós-brümmögős,egyfolytában gagyogó,hatalmas étvágyú,kenyérfaló,még szopcsizós,4 fogú,hisztizős,zene mániás,ölbebaba,bújós,apán elalvós,apát imádó-de nagyon,kíváncsi,táskát-pénztárcát kipakoló,konyha ablakbólnézelődős,kb.9 kg-os,köztünk alvós,imádni való kis csaj!!Ő Léna! :-)




2013. április 25., csütörtök

A Föld napja

...alkalmából most egy mogyoró bokrot ültettünk,ami Atis számára érdekesebb volt mint,hogy beszélgessek vele a Föld napjáról.Az ovodában sok mindenről szó esett ezzel kapcsolatban,persze amíg elültettük a mogyoró bokrot addig én is beszéltem arról miért is tesszük ezt,mi a célunk vele,de közbe élvezte az ültetés lépéseit.Ásás,fabehelyezés,locsolás,temetés,locsolás.Azt hiszem,hogy ezentúl minden évben így teszünk a Föld napján,ületünk egy fát vagy bokrot és ha már kinőttük az udvarukat jöhet a szomszédé és így tovább.
Ültessetek ti is!! :-)

2013. április 19., péntek

Atis és a sport

Tudni vélik van egy 4 lassan 5 éves eleven fiacskám,akiben túl teng az energia,amit sosem tud jól hasznosítani.Egyfolytában ugrál,fut,mocorog-egyszerűen nem tud megülni a fenekén!!Sokszor megy az agyamra a pörgésével.De komolyan,honnan van ennyi energiája??Még az csak jól van,hogy folyamatos mozgásban van,de ilyenkor nem vesz ám észre semmit és senkit és gyakran előfordul,hogy neki megy másoknak,vagy elesik saját magának okozva fájdalmat.Lényeg a lényeg,megoldást kellett találnunk az energiája levezetésére.Azt tudtuk,hogy valamiféle sport lesz a megoldás,de azt nem,hogy melyik.Azt is tudtuk,hogy már valamelyest érett arra,hogy egy kicsit komolyan vegye azt amibe belekezd.Jelzem kicsit,hisz gyerek még,nem kell szigorúan komolyan vennie majd azt a sportot amit választunk,hisz tudom,hogy a felét úgy is el bohóckodja.Ha kitart a választott sport mellet és szereti csinálni,akkor úgy is a maga szintjén,lelkesen fogja űzni.Annyira nem olvastam utána,mi is a legmegfelelőbb sport egy 5 évesnek,mivel érdemes kezdeni,de az tudom,hogy nem szeretnék ráerőltetni semmit,több sportot is kipróbálhat,amihez kedvet érez és amihez itt a környéken lehetőség nyílik.
jelenleg nálunk mik jöhetnek szóba?
Az első helyen a foci,amit ugye apa űz,szabad idejében.Atist is szerettük volna a foci felé terelni,de nem nagyon hajlik a labda felé.Szerintem annyira nem érdekli,erre rájöttünk tavaly,így nem is célozgatunk rá,hogy fim,a foci lesz a te sportod!!Mert nem,legalábbis most úgy néz ki. :-)
Aztán,lehet úszni,szigorúan csak ,mert nincs fedett medence,csak Hajdúszoboszlón,de ez most mindegy is mert a gyerek még nem tud úszni.Most nyáron szeretném kivinni a fürdőbe,szerencsére a szomszéduk az oktató,így nyugodt szívvel fogom rábízni.Remélem idén sikerül megtanul úszni és ha kedve lesz még hozzá télen szoboszlóra átjárhatunk az uszodába.
Lovaglás,ezt is tervezem beiktatni a nyarunkba,már beszéltünk róla,szeretne megtanulni lovagolni is.
Lovardánk van a városba,ló is van egy pár,így nincsen akadály.
Van még kézilabda,amit majd iskolásként szeretnék,ha megismerne.
Pin-pong,amit szintén apa játszik,nem tudom hány éves kortól lehet elkezdeni és tanítanak e már 5 éveseket,de nem hiszem.Majd ennek utána járok.
Azt hiszem sakk is van a Művelődési Házban,de nem tartom jó energia levezető sportnak,szelleminek annál inkább.
És a végére hagytam a jelenlegi választásunkat a Kick-Box-ot.
Azt nem tudom,hogy most ez jó választás volt e,de Atis szereti és hétről-hétre fejlődik,ami csak jót jelent.
Már szeptemberben kezdődtek az edzések,de én nem tudtam róla,majd csak február környékén lettem figyelmes rá.Akkor még nem terveztem,hogy megemlítem Atisnak,hogy mit szólna hozzá,ha járna.Erre csak március közepe fele került sor,amikor már besokkalt a téltől,a bezártságtól és én is a folyamatos pörgésétől.
Elmondtam az apukájának is,hogy mit szólna,hozzá,ha járna a gyerek kick-box-ra.Bele egyezett,sőt kiderült még valamikor nagyon régen ő is járt!Hmm,miket meg nem tudok én a férjecskémről!! :-D
Szóval Atist is megkérdeztem,lenne e kedve boxolni,mire ő persze,mikor megyünk???
Egyből ment volna,de mondtam neki,hogy elmegyünk megnézzük,hogy milyen egy edzés,milyen az edés ha úgy érzi,hogy szeretné csinálni,akkor legközelebb teljesen belevetheti magát az edzésbe.
Persze tetszett neki elsőre,és azóta egy héten kétszer ott van és boxol.Nem vérre menő edzés folyik,hanem laza,jó kedvű box,ahol persze egy kicsit fegyelmezetnek is kell lenni,de nem bánom.Egy órát végig ugrál,tanul is,nevet is aztán jókedvűen indulunk haza.Ott lehet maradni a szülőnek is,de én már nem ülök ott vele,mert akkor nem úgy áll hozzá az egészhez ahogy kellene,így ott hagyom magára az edzővel és a többiekkel.Nem foghatom mindig a kezét,szerencsére ő ezt nem tartja tragédiának,edzés előtt elbúcsúzunk majd vár hogy mikor érkezem.Hamarabb szoktam érte menni,hogy az edzés végébe bele kukkantsak,és lássam fejlődött e valamit.Igen fejlődött az ütése már szépen alakulnak a rúgásain van még mit csiszolni,de nem sietünk,a maga kis tempójában halad.
Azt elfelejtettem leírni,hogy az elején leszögeztük,hogy boxolni és rugdosni az óvodában és máshol is szigorúan TILOS csak is az edzésen.Ha egyszer is szólnak érte azonnal abba kell hagynia,nem azért járunk boxra,hogy ő most verekedjen bár kivel is.Szerencsére az ovis csoportjából is járnak 3-an,így nem érzi magát egyedül,hisz vannak az ő korosztályából is.lányok-fiúk egyaránt.
Majd elválik,meddig fogja űzni ezt a sportot,ha azt mondja nem szeretné folytatni,nem erőltetjük.

És a végén egy cikk.Sport gyerekeknek.

A gyerekek számára a mozgás és a sport fontos a testi-lelki egyensúly, a harmonikus fejlődés, valamint az egészséges életmód szempontjából. Sok szülő igyekszik gyermekével megszerettetni valamilyen mozgásformát, mások azonban nem erőltetik, hogy csemetéjük valamilyen rendszeres testedzést végezzen.
Ha a gyerek életkorának és az érdeklődési körének megfelelően választasz testmozgást számára, az eredmény akár hosszútávú is lehet!

A gyerekek és a sport

A különböző sportok gyerekek számára elősegítik szervezetük egészséges fejlődését. Gyerek életkorának és érdeklődési korának megfelelően célszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet.
gyerekek sportolása és a rendszeres testmozgás számos pozitív következménnyel jár: elősegíti a harmonikus testi fejlődést, megelőzi az elhízást, valamint a lelki egyensúly megtartásában is segít.
Azonban azzal mindenképp számolj, hogy nem minden gyerekből lesz élsportoló. Segítsd gyermekedet, hogy megtalálja a számára leginkább megfelelő sportot, iskolát, művelődési központot, de akár házatok udvarán is mozoghat kicsit.
Szeretnél gyermekednek segíteni, hogy már a kezdetektől egészséges életet éljen? Számos olyan sportág és mozgásforma létezik, amelyek kifejezetten ajánlottak gyermekek számára, sőt, már egészen pici kortól űzhető.
A te bátorításoddal és segítségeddel könnyen megkedvelhet valamilyen sportot. Keltsd fel a gyerek érdeklődését úgy, hogy elviszed különböző sporteseményekre, és megosztod vele saját élményeidet. 

Minden korosztály számára létezik megfelelő mozgásforma

Bizonyára lesznek olyan sportok, amelyeket gyermeked előnyben részesít és lelkesen beszél róluk. Ebből az információból kell kiindulnod - természetesen korosztályától függően- amikor sportot választasz gyermeked számára. A különböző korcsoportoknak megfelelően a következő mozgásformák a legalkalmasabbak:
2–5 év közötti gyerekek
kisgyerekek, óvodások sok alapmozdulatot megtanulnak, de még túl fiatalok a csapatjátékokhoz. Ebben a korban a legjobb a nem strukturált mozgás. A következő sportokkal próbálkozhat:
• futás
• mászás
• bukfencezés
• könnyű torna, művészi torna
• téli korcsolyázás
• tánc
• valamilyen egyszerű labdajáték
• tricikli vagy segédkerekes kerékpár pedálozása
• különböző vizi játékok
    6-7 éves gyerekek
    Ahogy nőnek, figyelmük és koordinációs képességük is fejlődik. A nagyobb gyerekek már jobban meg tudják érteni az utasításokat és a csapatmunkát is. Gondolj olyan szervezett tevékenységekre, mint a:
    • lovaglás
    • labdarúgás, kézilabda, vízilabda
    • moderntánc
    • úszás
    • tenisz
    • harcművészetek
    • futás
    • kerékpározás, körkorcsolyázás, gördeszkázás
      8 év feletti gyerekek
      Már 8 éves kor felett szinte bármilyen sport elfogadható. Ebbe a korban a fiúk inkább a labdarúgás és a kosárlabda iránt érdeklődnek, a lányok pedig a kézilabdát, röplabdát és a moderntáncokat részesítik előnyben.

      Praktikus ötletek

      Természetesen, nem csupán a szervezett csoportos sportok és a rendszeres edzések az egyetlen lehetőség a gyermek mozgásigényének kielégítésére. Ha nem igazán érdeklődik a különböző sportok iránt, keress valami más mozgásformát, fizikai tevékenységet neki.
      A lehetőségek száma szinte végtelen: kerékpározzon együtt a család, járjátok be közösen az erdő ösvényeit, vagy látogassatok meg egy sportközpontot, ahol például megismerkedhet a falmászással.
      Bátorítsd, hogy töltsön több időt barátaival, gyakorolja a kötélre mászást, a kosarazást vagy más interaktív játékot. A mozgást videojátékkal is ösztönözheted, ma már többféle olyan játékkonzol kapható, amely a szórakozást ötvözi a mozgással.
      Ha több sportra is van lehetőség a közeletekben, engedd gyermekednek, hogy több tevékenységből is "kóstoljon", mielőtt egy bizonyos sport mellett döntötök - közösen. A  különböző sportokösszehasonlításánál, vedd figyelembe a következőket:
      • a szükséges felszerelés mennyiségét és árát
      • az edző szakirányú végzettségét, sportmúltját, illetve a csoport létszámát
      • a fizikai megterhelés mértékét a gyermek képességeink függvényében
      • a sport jellegét, hogy az egyéni képességen vagy a csapatszellemen van-e a hangsúly.
        Ugyanakkor gondold végig a gyerek napi programját is. Azok számára, akik már be vannak iratkozva zeneórára, lehet, hogy a rendszeres edzés bevezetése már megterhelő lenne. Ezen felül győződj meg arról, hogy egyáltalán részt akar-e venni ezekben a tevékenységekben. Próbáld ész érvekkel és saját tapasztalatodat felhasználva meggyőzni, de ne kényszerítsd semmire. A szervezett sportnak megvannak a maga előnyei, de az egészséges életmód nem feltétlenül tartalmazza ezt a típusú tevékenységet is.
         Ami a legfontosabb: segítsd, hogy gyermeked megértse a rendszeres testmozgás előnyeit és a  testi-lelki egészségre gyakorolt pozitív hatását!!!!!!!!!!!


        Forrásitt

        2013. április 18., csütörtök

        Napsugaras

        ...reggelre ébredhettünk ma is,aminek minden porcikám örül.A reggelek vidámabbak,minden növény életre kelt,levélbe öltöznek a fák a virágok csodásan pompáznak a szikrázó napsütésben.A madarak csicseregnek, a méhek már szorgosan gyűjtögetik a nektárt.Erre vártam,vártunk.Minden szebb lett,hogy megérkezett a tavasz. Napról-napra többet tartózkodunk kint a kertbe,ezáltal kevesebb idő is jut a horgolásra,mert kertészkedünk,sétálunk játszunk  a gyerekekkel.
        De most úgy döntöttem,hogy amíg Lénám a délelőtti alvását tölti én kiülök a kertbe és horgolok.Jól esett a friss levegőn ücsörögni,mélázni miközben a napocska jólesően melegítette a testem.Egy kis aprócska üveget horgoltam be,amibe gyöngyikét szedtem.Csodás szép napot nektek is!!!!








        2013. április 11., csütörtök

        A kincses fiókom

        ...mélyén találtam,a régen elfeledett hímzésemet.anyunak szeretnék hímezni anyák napjára egy kis meglepetést,ezért a hímzős fiókomba keresgéltem hozzá anyagot,amikor a kezembe akadt az én szépséges
        hölgyikém,akiről teljesen megfeledkeztem,pedig szinte készen van,nem sok öltés hiányzik,hogy készen legyen.Úgy döntöttem be is fejezem,jövőhéten már szeretném elvinni bekereteztetni.Legközelebb bekeretezve mutatom.





        2013. április 2., kedd

        Márciusi kollázs

        Ők készültek Márciusban.Még lett volna 1-2 munka  de már így is olyan sűrű! :-)

        Félúton

        .....tartok 3 munkámmal.
        1. Lénámnak egy poncsó,ami Bilum festett fonalból készítek,összesen 10 dkg fonalam van,remélem kifutja.
        2.egy tavaszi sála ,magamnak,aminek elég szép tavaszi színei vannak,fel is vidít,ha őt horgolom.
        3.ő egy keresztszemes baglyocska lesz Léna ágyához szánom,majd,ha már külön alszik.A másik szerelem ő,amit mostanában nagyon elnyomott a horgolás,de próbálok néha rá is időt szánni.Van is egy minta amit kinéztem és szeretném hamarosan bökdösni,majd ha elkezdem megmutatom,de előbb a bagoly,amit gyorsan be akarok fejezni.
        Szeretném ezeket a munkáimat rövid időn belül befejezni és már kész állapotukba megmutatni.




        És végül egy mese,A kis vakond nadrágjából pár kép amit nagyon szeretünk
        a lentől a fonalig,a fonaltól a vászonig,a vászontól a nadrágig :-)