2013. május 23., csütörtök

Szülinapi

..meghívókat készítettem az én drága,kicsi lánykám 1. születésnapjára.Fogalmam sem volt,hogy milyenek legyenek,csak annyit tudtam,hogy saját kezűleg szeretném elkészíteni őket.Nézegettem a netet,böngésztem,kutattam,de valahogy egy nem is nagyon találtam,kettő,meg nem is nagyon tetszett amit találtam.Valahogy nem éreztem az igazinak őket.Na,gondoltam magamba,jól fel adja a leckét egy meghívó.Aztán eszembe jutott,hogy mi lenne,ha valamit horgolnék rá díszként.Amúgy sem akartam nagy feneket keríteni a meghívóknak,de azért legyen már egy kicsit egyedi.Így maradt a horgolt dísz ötlete.De mit horgoljak rá?Első ötletként a virágok jutottak az eszembe.Pár virág az elejére és már egyedi is,szép is,csajos is.Elkezdtem virágokat horgolni,de ahogy elképzeltem,mégsem tűnt olyan jó ötletnek.Vagyis ötletnek jó,de nem egy első szülinapos meghívónak.Elvetettem az ötletet,jó lesz később talán 2. szülinapi meghívónak.
Gondolkodás ismét....és meg van.Nagyon tetszenek a muffinok és elég sok képet láttam,amin az 1. szülinapot torta helyett muffinnal helyettesítik.Ilyet sok külföldi fotós képén és badykon is láttam,nagyon tetszenek.A bady is tervben van.Szóval meg van  az ötlet,már csak muffinokat kell horgolni és szinte kész.Igen ám,de minta?Na,ez az amit nem találtam,legalábbis egy értelmeset.Mindenhol amigurumi mintákat találtam,sehol egy rátétes.
Most mi lesz?
Semmi,megpróbálom kútfőből megoldani,ami azt hiszem ment is.Nem a legszebb muffinok,de elégedett vagyok velük és a célnak megfelelnek.
Amikor készen lettem velük összesen 4 db-ot készítettem flitterrel díszítettem,majd karton papírra ragasztottam őket,amiknek a szélét mintavágó ollóval körbe vágtam.Belülre ragasztottam a kinyomtatott szöveget.És kész. Remélem Lénámnak is tetszeni fog,ha majd sok év után előveszem és megmutatom neki. :-)






4 megjegyzés:

  1. Kedves Böbe!
    Először is szeretném elmondani,hogy nagyon tetszik a blogod!Én is sokat horgolok,nagyon tetszenek a Te horgolásaid:)Biztosan sokszor jövök még!
    Másodszor,kérlek nézz be hozzám,küldtem Neked valamit:)Remélem nem veszed rossz néven:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a meghívok! Boldog szülinapot a kicsikének!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Belli!Köszönöm,hogy itt vagy és követed a horgolgaásaimat,amiket szívesen készítgetek,és mellette ha jut időm mással is tevékenykedem.Én is beszoktam kukkantani hozzád,nekem is tetszenek a te alkotásaid és jó ötleteket,mintákat leshetek el.Benézek hozzád!!:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen Emerencia,de szép neved van!!!:-)Örülök,hogy te is benéztél hozzám.:-)

    VálaszTörlés