2013. március 29., péntek

10 hónapos kicsi lány

..aki már nem is olyan kicsi.Rohan,repül,szalad az idő és az én csepp csecsemőmből nagy bab lett,akit minden érdekel ebben a nagy világban.Egyre jobban kinyílik számára minden és sokszor csak ámul-bámul micsoda csuda dolgok vannak,és vajon még mik jönnek!!Nagyon szeretnék belelátni a kis kobakjába,hogy mi játszódik le az ő csöpp kis agyába.Édes ahogy mászik és örül annak,hogy egyik percről a másikra különböző helyeken tud lenni,más-más tárgyat megfogni,pakolni.
Imádom amikor valamit hossz perceken keresztül tanulmányoz,a pici újaival megpróbálja megfogni. Pl. egy morzsával nagyon el tud lenni,csak ül az újával piszkálja,de nem tudja megfogni,csak mindig egy kicsit meg pöcköli,hogy arrébb menjen a morzsa és ő megy utána és ez így megy tovább amíg meg nem unja.
Az újságot nagy élvezettel próbálja lapozni,ami megy is csak ugye nem laponként.Roppant sebességgel el tud   jutni egyik pontból a másikba puff-fotel-kis asztal-kanapé szinte szalad egyik helyről a másikra,édesen rakja egymás mellé lábait,egyensúlyozva sétál a tárgyak mellet.
Igazi  nőszemély aki roppant tehetségesen hisztizik,hogy megkapja amit szeretne,ha csak egy kicsi ölelésre vágyik vagy hogy éppen ő szeretne velem tenni venni a konyhába mert az neki érdekesebb mint a játszószőnyegén bogarászni a játékait.Jobban leköti egy zacskó fűszer,mint egy érdekesen zenélő játék.
Pakolni imád,de csak mindenből ki,csipeszeket a kosárból,teregetésnél segít kipakolni a vizes ruhákat a ruháskosárból,kockákat a tárolóból vagy a kenyeret  a kenyeres zacskóból de lehetne még sorolni,egy a lényeg,a pakolás számára a legfőbb nappali tevékenység.
Súlyát pontosan nem tudom de 8-9 között van valahol. :-)
Fogacskák 2,amik kibújása nagy szenvedést okoztak számára.Nagyon nem jól volt.És most jönnek a felsők. Jajj,mi lesz itt még.
Evés. Mindent eszik amit szabad neki.A korának megfelelően táplálkozunk,semmi tiltott dolog.Kedvence a kenyér. :-)És persze a tejcsi még mindig az első helyen van,egy nap még mindig sokszor szopcsizik.Nincs szándékomban abba hagyni,addig szopcsizik amíg szeretne,igényli.
Alvás terén nem sok változás van,még mindig nem alszik el magától csak a kocsiban.szopcsi közben merül mély álomba.Nappal 3 szor alszik ,változó mikor,de áltaalában délelőtt kétszer,majd délután 15.00 körül egy nagyot.Este 8-kor alvás.
Az idegeneket közeledését még mindig nem veszi szívesen,nagy sírással jutalmazza a kedves szavakat.
Imádja a Gangnam style zenét,de amúgy minden zenét,ha meghallja nagy bólogatásba kezd.
Pápát integet,akit ismer és tapsikol,ha tetszik neki valami! :-)
Imádni való az egész csaj!!Egy eleven,életre való kis cukor baba!!! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése