2011. június 28., kedd

A nyár első finomságai....

..vagyis a kovászos uborka,a dinnye és a főtt kukorica!!ÚÚÚÚ,de imádjuk őket,vagyis a kovászos ubit csak én!Anyuék is nagyon sokat csináltak a gyerekoromban,ha nyár akkor kovászos uborka!!!:)Én is megcsinálom magamnak meg sógornőmnek,mert csak mi esszük meg.
Na és persze főtt kukorica,minden nap tudnám enni.Idén már sikerült szép,nagy,édes kukoricákat venni a piacon!!!Biztos sokat fogok főzni még a nyáron!!A dinnye ..., pedig szerintem mindenki kedvenc nyári gyümölcse,Atisom,borzasztó sokat meg tud enni belőle...csak azt enné.

A kovászos uborkát úgy készítem,hogy lemegyek a kertbe!
Összeszedem a hozzávalókat!!:) Egy nagy 5 l-es üvegbe való uborkát,nagyot,kicsit!!
Kaprot és fokhagymát.Beviszem a konyhába,jól átmosom őket!
A megmosott uborkát,bevagdossuk,hogy négy része legyen,de nem vágjuk át teljesen!Belehelyezzük őket az üvegbe,jó szorosan,közbe beletesszük a felénél a kaprot és a fokhagymát,majd a tetejére is teszünk belőle.
Egy lábosba megsaccolom kb. mennyi víz fér az üvegbe és felteszem főni,teszek bele 2 ek sót is és hagyom felforrni.
Ha felforrt leveszem,hagyom langyosra hűlni.Ha ,langyosra hűlt a víz,lassan beletöltjük az uborkára,hogy elfedje és a tetejére helyezünk még egy nagyobb darab szikkadt kenyeret,jól nyomkodd bele!Fedd le egy kistányérra,és tedd ki a  tűző napra.2-3 nap múlva kész is!!Jó étvágyat hozzá!!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése